Cezar Ouatu biografie - castigatorul Eurovision Romania 2013


Cezar Ouatu biografie - castigatorul Eurovision Romania 2013
Florin Cezar Ouatu sa născut în România în 1980 într-o familie de muzicieni ", a început studiile muzicale la Academia de Artă si Muzică din orasul său natal Ploiesti, unde a obtinut si diploma de pian directia corale. În 1998 a început studiul canto, imediat se distinge ca o rară "falsettista".
În 2001 el a fost admis la Conservatorul din Milano, unde a absolvit cu mențiune specială în 2004, sub îndrumarea lui Margaret Hayward. El a participat la cursuri de măiestrie cu Jordi Savall, Mingardo Sara, René Clemencic si Nicolesco Mariana.
El a câstigat mai multe concursuri internationale de prestigiu, printre care "Francisco Vinas" din Barcelona (cel mai bun contratenor), "Competizione" dell'Opera de Dresda (Premiul I), "Riccardo Zandonai" din Riva del Garda (Premiul Special al Juriului), Concursul vocal "Renata Tebaldi "din San Marino (Baroc Premii) si" Spiros Argiris "Premiul de Sarzana.
În sezonul 2006/2007 a debutat la Teatro La Fenice din Venetia cântând rolul Armando d'Orville (rolul titular), în Meyerbeer lui Il crociato în Egitto cu Emmanuel Villaume dirijor si director de Pierluigi Pizzi.
Repertoriul sau de opera include, de asemenea rolul de Nerone în L'incoronazione di Poppea, rolul de Nerone în Agrippina de Handel, rolurile de Goffredo si Rinaldo în Rinaldo de Handel. El a cântat doar rolul de Nireno în Händel lui Giulio Cesare de la Opéra de Lausanne, sub bagheta Ottavio Dantone rolul andthe de Caio în Ottone lui Vivaldi în Villa de la Teatro Olimpico din Vicenza, cu l'Arte dell'Arco și Guglielmo Federico.
El a inregistrat Requiem si doua motete Voci de Cavalli (Tactus), Vespero Delli Cinque Laudate de Cavalli (Dinamic), Bizzarrie, Follie, stravaganze (Amadeus).
In ROMANIA CEZAR a promovat pentru prima oara genul de muzica POP OPERA. Impreuna cu SMILEY si echipa de la casa sa de productie HA HA HA PRODUCTIONS.

Un comentariu: